13
Dec

Shoqata Bamirese Turke “KIMSE YOK MU?” Dergon Ndihma Me Vlere 443,282.00 Euro

Në ndihmë të zonave të përmbytura në Shqipëri është angazhuar edhe Shoqata “Qendra Kulturore Horizontet e Reja” me kryetar Dr. Roland ZHUKA, e themeluar nga maturantë të kolegjeve turke “Turgut Ozal”, “Mehmet Akif” në Tiranë dhe “Hasan Riza Pasa” në Shkodër.

Z. Roland ZHUKA ka ftuar Shoqatën Bamirëse Turke “Kimse Yok Mu?” e cila është më e madhja në llojin e saj në Turqi për të bashkëpunuar në ndihmë të zonave të përmbytura. Ekipi i Shoqatës Turke takimet e para zyrtare e i ka patur me ambasadorin e Turqisë të akredituar në Tiranë z. Hasan S. Asan dhe me Prefektin e Shkodrës z. Macit Cungu.

Shoqata Bamirëse Turke “Kimse Yok Mu?”, ka dërguar 3 maune me ushqime dhe veshmbathje me vlerë 443,282.00 Euro (886,565.00 Lira Turke) për familjet e dëmtuara nga përmbytjet nëqarkun e Shkodrës. Tre Maune jane dorezuar ne Drejtorinë e Përgjithshme Të Rezervave Materiale të Shtetit e cila ka marë përsipër shpërndarjen e ndihmave. Ndihmat e ardhurakonsistojnë në ushqime (oriz, makarona, bulgur), veshmbathje (këpucë, xhupa, pallto, batanije, jorganë, triko, cizme), elektro-shtëpiake (ngrohëse).

Për t`ju gjendur pranë familjeve të përmbytura në Qarkun e Shkodrës “Kimse Yok Mu” ka dërguar 3 vullnetarë mjekë. Mjekët turq kanë vizituar dhe mjekuar fëmijë në lagjen Bahcallëk. Kryetari i Shoqatës “Qendra Kulturore Horizontet e Reja”, dr. Roland ZHUKA dhe Drejtori I Përgjithshmë i Kolegjeve Turke z. Noman GŰLEN kanë falenderuar Drejtorin e Emergjencave, z. Atif Ulusoy të Shoqatës Bamirëse Turke “Kimse Yok Mu?” për kontrubitun që jep kjo shoqatë për Shqipërinë. Gjithashtu ambasadori I Turqisë në Tiranë z. Hasan S. AŞAN, prefekti i Skodrës z. Macit CUNGU dhe kryetari i TIKA-s z. Ali Ozgun Ozturk kanë falenderuar për kontributin me shumë vlerë që Shoqata Bamirëse Turke “Kimse Yok Mu” dhe populli turk ka dhënë për Shqipërinë.
Gallery not found. Please check your settings.


About Horizontet e Reja
Në mars të vitit 2005 një grup intelektualësh të fushave dhe profesioneve të ndyshme morën iniciativën e krijimit të shoqatës Qendra Kulturore Horizontet e Reja, si një nevojë për të kontribuar në ruajtjen dhe mbështetjen e vlerave universale njerëzore. Synimi i krijimit të kësaj shoqate është rritja e shkallës së arsimimit dhe edukimit në vend, ndërgjegjësimi i komunitetit dhe rritja e shkallës së përgjegjësisë në lidhje me burimet e përbashkëta natyrore, mbështetja dhe ndihma materialo-morale për personat dhe komunitetet që preken nga fatkeqësitë e ndryshme natyrore, nxitja dhe mbështetja e anëtarëve, pjesë të fushës së biznesit, në aspektin e rritjes së informacionit professional, si dhe krijimin e urave të bashkëpunimit midis institucioneve si motra brënda dhe jashtë vendit.

Comments are closed.